theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Dituria islame nr 361

 Kategoria: Dituria Islame  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

Numri 361
Editorial: T’i nxisim njerëzit
të mendojnë më thellë për Islamin 4
Sabri Bajgora
Komentimi i kaptinës Es-Sexhde – (5) 5
Dr. Ajni Sinani
Përhapja e medhhebit hanefi në Ballkan (1) 9
Dr. Ilmije Kuqi
Rregullat e përgjithshme të rrugës
dhe përgjegjësia për aksidentet e trafikut (1) 12
Dr. Sedat Islami
Dashuria për Pejgamberin a.s., dhe reflektimi i saj edukativ në jetën e besimtarit 15
Dr. Orhan Bislimaj
Zoti i krijon sëmundjet 18
Dr. Sc. Rexhep Suma
Forca e mbështetjes në Zotin gjatë komunikimit në dave (1) 22
Agron M. Rexhepi, MD, PhD
Mësimi mbi prejardhjen e njeriut 25
Arben Desku
Vdekja, proces i patjetërsueshëm 28
Besarta Fazliu
Të shkruarit ndihmon në përmirësimin e shëndetit mendor 30
Drin Aliu
Zanafilla e medreseve në trojet shqiptare 32
Dr. Nuridin Ahmeti
Festimi i 28 Nëntorit nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë 34
Nexhmi Hoxha
Marrëdhëniet ndërkombëtare në Islam 38
Nashit Ferati
Marrëdhëniet politike në shoqërinë bashkëkohore 41
Husamedin Abazi
Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut 43
Elez Osmani
Konaku dhe bujaria e Qerim Haxhiut në Kajro 44
Merhum, Hajrullah ef. Hoxha (1939-2020) 48
Aktivitete 50


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1