theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Dituria islame nr 365

 Kategoria: Dituria Islame  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

Numri 365
Editoriali 4
Sabri Bajgora
Komentimi i kaptinës “El-Ahkaf” 5
Dr. Ajni Sinani
Çfarë e shtyri Muhamedin a.s. që të fliste
për një çështje që i përkiste të ardhmes? 8
Resul Rexhepi
Disa njohuri themelore lidhur me sadakatul-fitrin 10
Mr. Muhidin Ahmeti
Bajrami i Ramazanit 13
Mihana Goga
Ibadetet t’i vazhdojmë edhe pas Ramazanit 16
Dr. Flamur Sofiu
Dispozitat juridike që kanë të bëjnë me fenomenin e pandemisë 18
Prof.Ass.Dr. Rexhep Suma
Rëndësia e komunikimit të da’ves me anë të fjalës, si dhe mjetet dhe kriteret e saj 21
Dr. Sedat Islami
Frika dhe shpresa si degë të besimit 25
Mr. Fatmir Hadri
Roli social i adhurimeve në Islam 28
Akademik prof. dr. Enes Kariq
Kurani – shpallje e Zotit 31
Mr. Fitim Gërguri
“Muvetaja” e Imam Malikut (1) 33
LL.M. Argjent Xheladini
Martesa në të drejtën e Sheriatit (1) 35
Shehrije Gucati
Sfidat e gruas për integrimin e saj në shoqërinë islame 38
Nuridin Ahmeti
Roli i krerëve fetarë myslimanë në unifikimin
e alfabetit të gjuhës shqipe më 1908 (1) 39
Mr. Adnan Shala
Bashkëveprimi ynë me botën virtuale 43
Besnik Kadriolli
Kultivimi i Islamit te shqiptarët në Gjermani 46
Agron M. Rexhepi, MD, MSc, PhD
Të ushqyerit e shëndetshëm te shtatzënat 49
Aktivitete 52
Ndjenjë 63


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1