theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Dituria islame nr 367

 Kategoria: Dituria Islame  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

Numri 367
Editorial 4
Një delegacion nga Dijaneti i Turqisë vizitoi Kosovën 5
Sabri Bajgora
Komentimi i kaptinës El-Ahkaf – (3) 8
Dr. Ajni Sinani
Guximi i jashtëzakonshëm i Pejgamberit a.s. 12
Dr. Azmir Jusufi
Urtësia e haxhit dhe e kurbanit në Islam 14
Mr. Muhidin Ahmeti
Kurbani – flijim dhe vetëmohim 16
Resul ef. Rexhepi
Disa dispozita lidhur me vlefshmërinë e kurbanit 19
Dr. Valmire Batatina Krasniqi
Dita e Kiametit dhe popujt e shkatërruar në këndvështrimin e kaptinës “El-Kamer” 23
Prof.Asoc.Dr. Fahrush Rexhepi
Kontributi i ulemasë në organizatat politike shqiptare (1941-1990) 27
Sedat Islami
Falënderimi dhe mbajtja e premtimit si degë të besimit 31
Prof. ass. dr. Rexhep Suma
Tipologjia e ndikimit në predikimin e daves 34
Argjent Xheladini
Pengesat martesore (1) 39
Gary Miller
Kurani i mrekullueshëm (1) 42
Muzaqete Kosumi
Dita Ndërkombëtare e Fëmijëve 46
Mihana Goga
Këshillimi 47
Isra Hyseni
Diskursi anti-emigrant si veçori e së djathtës populiste dhe ndikimi i tij politik në Evropë(2) 48
Jeton Neziri
Mësimi i fikhut në medresetë e Kosovës gjatë periudhës Osmane (2) 51
Elez Osmani
Kujtime dhe të dhëna për haxhi Osmanin nga Morina (2) 53
Agron M. Rexhepi, MD, PhD,
Të ushqyerit e shëndetshëm gjatë ditëve të verës 56
Arben Desku
Keqpërdorimi i lirisë së shprehjes 59
Aktivitete 60


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1