theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Dituria islame nr 381

 Kategoria: Dituria Islame  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

EDITORIAL
4 Besnikëri në fisnikëri
____________________________________
FE & SHKENCË
5 Komentimi i kaptinës Muhamed – (5)
Sabri Bajgora
9 Shkatërrimi i Ebrehesë dhe ushtrisë së tij
Dr. Ajni Sinani
12 Dispozitat mbi metodat bashkëkohore të therjes së kafshëve
Mr. Besim Krasniqi
14 Myslimani i kompletuar dhe muhaxhiri i përjetshëm
Prof. ass. dr. Musa Vila
17 Urdhërimi për të mirë dhe ndalimi nga e keqja, rrjetë imunizuese në dave
Prof. ass. dr. Rexhep Suma
____________________________________
INTERVISTË
22 «Qëllimet e larta do t’ju shërbejnë si motivues për jetën tuaj»
(Intervistë me Hava Malokun)
______________________________
KULTURË
25 Islami si faktor kryesor në mbijetesën e kombit
Xhafer Sadiku
30 Arti dhe liria
Mr. Besnik Jaha
33 Dituria është obligim
Merita Boroci
___________________________________
PERSONALITETE
36 Omer ef. Shkupjani – ligjëruesi i “Aja Sofisë”
Mr. Samir Zullufi
38 Mahmud Muhamed
Shakir, mjeshtri i arabishtes (1909-1997)
Jahja Hondozi
____________________________________
HISTORI & CIVILIZIM
42 Eliminimi i elitës myslimane shqiptare si formë e gjenocidit serb
(1878-1912)
Dr. Nuridin Ahmeti
46 Themelimi i institucionit të Divanit në historinë islame
Murtezan Idrizi
51 Historiku i xhamisë dhe mektebit në fshatin Skorobisht të Prizrenit
Dr. Azmir Jusufi
____________________________________
AKTIVITETE
54 Myftiu Tërnava priti në takim ambasadorin e Katarit në Tiranë, Ali bin Hamad al-Marri
57 Kryetari i Dijanetit të Turqisë, Ali ef. Erbash, vizitoi Kosovën


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1