theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Dituria islame nr 383

 Kategoria: Dituria Islame  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

EDITORIAL 4
Duke tentuar ta imitojmë, harruam ta pasojmë atë
__________________
FE & SHKENCË 5
Komentimi i kaptinës Muhamed – (7)
Sabri Bajgora 9
Kurani ka tërheqje të jashtëzakonshme
Dr. Ajni Sinani 12
Besimi dhe veprimi
Dr. Jusuf el-Kardavi 14
Degët e imanit
Dr. Orhan Bislimaj 17
Vlera e dijes dhe edukata në mexhlis
Prof. ass. dr. Musa Vila 20
Roli i (disa) sahabëve në formimin e opinioneve të hanefitëve
Dr. Ejup Haziri 24
Mirësjellja gjatë urdhërimit për të mirë dhe ndalimit nga e keqja në fushën e daves
Prof. ass. dr. Rexhep Suma 28
Vdekja, këshilluesi më i mirë
Mihana Goga 29
Lutu!
__________________
PERSONALITETE 30
Në kujtim të prof. dr. Fikret Karçiqit
Resul Rexhepi
_________________
KULTURË 32
Dinjiteti, e drejtë themelore e njeriut
Argjent Xheladini 37
Islami si faktor kryesor në mbijetesën e kombit (3)
Xhafer Sadiku 40
Rëndësia e futjes së edukimit fetar në shkollat e Kosovës
Dr. Azmir Jusufi 44
Medreseja e Mesme “Alauddin” në Prishtinë mes viteve 1962-1999
MSc. Drin Aliu 46
Përse s’ka pasur shkolla shqipe në periudhën osmane?
Arben Llalla 48
Ideologjia komuniste në librat shkollorë në Kosovë më 1946
Nuridin Ahmeti 51
Botime dhe kërkime për filozofinë e edukimit parashkollor
PhD (C) Melihate Zeqiri 54
Ikje që do të na kushtojë…
Anita Gërguri
__________________
AKTIVITETE 56
Vizitë zyrtare e delegacionit të BIK-ut në Turqi


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1