theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Dituria islame nr 384

 Kategoria: Dituria Islame  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

PËRMBAJTJA
DITURIA ISLAME 384 | NËNTOR 20223
__________________
EDITORIAL
4 Kthesat historike të
shqiptarëve në dy
shekujt e fundit
__________________
SHKENCË & FE
5 Komentimi i sures Muhamed – (8)
Sabri Bajgora
8 Kaptina Kehf dhe metodat e edukimit që burojnë prej saj (1)
Dr. Valmire Batatina – Krasniqi
11 Mjerimi për devijuesit e shpalljes
Jusuf ef. Zimeri
15 Kurani, burim themelor në të drejtën islame
Xhuma Emin Abdul Aziz
18 Veprimet e urryera (mekruhet) gjatë ngrënies
Dr. Ilmije Kuqi
21 Mjetet më të rëndësishme në predikimin e thirrjes
Prof. ass. dr. Rexhep Suma
24 Burrëria dhe besa e myslimanit
Isa Tershani
__________________
INTERVISTË
27 “I gjallë me shpirt, pa dalë me luftua nuk e la!”
__________________
HISTORI
30 Karriera e Ismail Qemal Bej Vlorës në shtetin osman…
Prof. ass. dr. Agron Islami
__________________
KULTURË
33 Alfabeti i gjuhës shqipe
Sevdie Arifi – Osmani
36 “BARDHËSITË E ATDHEUT”-
Gjeneral Rrustem Berisha
38 Libri në qytetërimin islam
Haki Sahitaj
__________________
EDUKIM
41 E drejta për shkollim dhe shamia
Mr. Lulzim Kastrati
45 Si të sillemi në rrjetet sociale?
Hfz. Mehas Alija
49 Fenomeni i bullizmit në mjediset shkollore në Kosovë
Prof. ass. dr. Ferdi Kamberi
52 Laiciteti i institucioneve publike arsimore
Mimoza Sinani
54 Kampionati Botëror “Qatar 2022”
__________________
AKTIVITETE
56 Myftiu Tërnava i ftuar nga presidenti Begaj për Festën e Flamurit


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1