theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Dituria islame nr 385

 Kategoria: Dituria Islame  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:
EDITORIAL
Turpi, si deficit i brezit bashkëkohor
______________________
FE & SHKENCË
– Themelimi i Fakultetit të Studimeve Islame ishte nevojë e kohës
– Komentimi i kaptinës Muhamed – (9)
Sabri Bajgora
– Kaptina Kehf dhe metodat e edukimit që burojnë prej saj (2)
Dr. Valmire Batatina – Krasniqi
– Ëmbëlsia e Kuranit fisnik i përvetëson zemrat
Dr. Ajni Sinani
– Njeriu për nga udhëzimi – dija u përngjan llojeve të tokës
Prof.ass.dr. Musa Vila
– Rëndësia e konsultimit dhe komunikimit në formimin e shkollës hanefite
Dr. Ejup Haziri
– Kush mund të flasë në emër të Islamit?
Dr. Muhamed Stublla
– Kafshët e therura nga jomyslimanët
Mr. Besim Krasniqi
– “Iu luta Zotit për mëshirë në vendin ku u lutën profetët”
Shpresa Hetemi
– Fara e lirit – lubrifikanti më i mirë për organizmin e njeriut
Mr. Njomza Sadriu
_____________________________
FAMILJE & EDUKIM
– Kultivimi i dashurisë prindërore
Mihana Goga-Bekteshi
– Mjedisi dhe rrethi shoqëror si faktorë ndikues në formësimin e personalitetit të fëmijës
Phd. Melihate Zeqiri
______________
KULTURË
– Lindja dhe Perëndimi për bashkëjetesën njerëzore
Mr. Besim Mehmeti
– Vepër me shumë interes për historinë islame në gjuhën shqipe
Ramdan Shkodra
– Dita Ndërkombëtare për të Drejtat e Njeriut
Mr. Muzaqete Kosumi
________________________________
HISTORI & CIVILIZIM
– E vërteta e mitit të dekretetit të sulltan Abdul Hamidit
Arben Llalla
– Kontribute albanologjike në faqet e revistës “Toska” të Egjiptit në fillim të shek. XX
Nuridin Ahmeti
_________________________
PERSONALITETE
– Salih Maksutaj
Mr. Vehbi Shatri
– Në Medresenë e Gjakovës ligjëratat zhvilloheshin në gjuhën shqipe
Mulaim Shehu
__________________
AKTIVITETE
– Fakulteti i Studimeve Islame shënoi 30-vjetorin e themelimit

 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1