theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Dituria islame nr 396

 Kategoria: Dituria Islame  Shkarkoni
 Përshkrim:
EDITORIAL
4 Dëlirësia e liridashësve dhe ideali për liri
______
FETARE
7 Atdhedashuria si kërkesë fetaro-islame
– Isa Tershani
10 Kaptina Jusuf
– Dr. Valmire Batatina – Krasniqi
14 Mahsheri – Dita e Madhe
– Eduart Thartori
17 Kërkimi i Zotit sipas metodës së Ibrahimit a.s.1
– Enes Kariq
20 “Mysliman” – ç’është kjo?
– Hajrudin S. Muja
23 Fejesa dhe normat e saj
– Nehat Shehu
26 E drejta pronësore e gruas dhe burimet e saj
– Dr. Ilmije Kuqi
30 Natyra juridike e borxhit sipas të drejtës islame
– Argjent Xheladini
33 Doracakët më të njohur të fikhut hanefi (2)
– Hazir D. Selmani
__________
AKTUALITET
38 Gjenocidi ndaj fëmijëve e grave në Gaza në emër të civilizimit bashkëkohor
– Mulaim Shehu
________________
FAMILJE & EDUKIM
41 Kujdesi i Pejgamberit a.s. për gruan me cikël menstrual
– Samire Bilalli
44 Stereotipat e gabuara rreth shamisë dhe rrugët e evitimit të tyre
– Armida Plumbi
48 Transformimi teknologjik i njeriut – transhumanizmi dhe njeriu 2.0
– Festim Rizanaj
____________
PERSONALITETE
52 Jeta dhe vepra e Imam Kuduriut (v. 428/1037)
– Blerton Bahtiri
55 Një jetë kushtuar fesë (Islam ef. (Sadik) Pepiq)
– Mihana Goga
________________
HISTORI & CIVILIZIM
57 Nënshkruesit e pavarë sisë së Shqipërisë dhe uniteti i qëndrimeve të tyre në aktin e pavarësisë
– Agon Krasniqi
________
AKTIVITETE
66 U konstitua Kuvendi i ri i Bashkësisë Islame të Kosovës

 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1