theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Dituria islame nr 398

 Kategoria: Dituria Islame  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

EDITORIAL
Pëshpëritja e Islamit në veshët e brezit materialist
__________________
INTERVISTË
Intervistë ekskluzive me Myftiun e Kosovës, Naim ef. Tërnava
___________
FETARE
– Komentimi i sures El Fet’h (11)
Sabri Bajgora
– Paraqitja e madhe
Eduard Thartori
– Besimi në Zot, faktor qetësues i brezit të hutuar
Hfz. Mehas Alija
– Dëshpërimi i njeriut modern dhe nevoja e tij për besimin
Muhamed B. Sytari
– Metamorfoza e karakterit njerëzor dhe nevoja për freskimin imanor
Ervin Qylafku
– Shpresa e shoqëruar nga veprimi, parim avancues i besimtarit
Vahidin Beluli
– Ligji dhe etika e luftës në Islam
Prof. dr. Mehmet Görmez
– Kuptimi i haditheve në dritën e Kuranit fisnik
Dr. Muhamed Stublla
– Formimi i xhematit të dytë në të njëjtën xhami për faljen e namazit që tashmë është falur njëherë
Myfti Ebrahim Desai
______________________________
FAMILJE & EDUKIM
– Edukimi si mision i (pa) përmbushur nga institucionet e Kosovës
Prof. ass. dr. Ferdi Kamberi
______________________________
HISTORI & CIVILIZIM
– Beteja e Ankarasë – ngjarja që ndryshoi rrjedhën historike
Agon Krasniqi
__________________
REPORTAZH
– U promovuan veprat e Myftiut Naim ef. Tërnava
– U mbajt Konferenca Shkencore “Xhamia te shqiptarët – histori, mision, identitet”
__________________
AKTIVITETE
– U konstitua Kryesia e re e Bashkësisë Islame të Kosovës


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1