theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Dituria islame nr 399

 Kategoria: Dituria Islame  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

EDITORIAL
Çlirimi ishte ideali i tyre, sendërtimi i lirisë mbetet detyrimi ynë
_________________
INTERVISTA
– Projekti i pavarësisë është projekt i përbashkët i BESA – BESËS (intervistë me ish-presidentin Sejdiu)
___________
FETARE
– Migrimi nga persekutimi dhe varfëria
Daut Dauti
– Feja apo kombi – absurdi i manipulimit të panevojshëm
Hajrudin S. Muja
– “Prerja e artë” – masa hyjnore e bukurisë dhe e harmonisë
Mimoza Sinani
– Kaptina Keuther – Njëshmëria e Zotit (Teuhidi)
Dr. Valmire Batatina – Krasniqi
– Përvetësimi i virtyteve të moralit
Dr. Sadat Islami
– Israja dhe Miraxhi – mrekulli unike
Mr. Muharrem Bryma
– Ixhtihadi kolektiv bashkëkohor, rëndësia dhe nevoja
Dr. Selatin Mehani
– Dispozitat e huadhënies dhe dhuratës në të drejtën islame
Dr. Flamur Sofiu
– Doracakët më të njohur të fikhut hanefi (4)
Hazir D. Selmani
______________________________
FAMILJE & EDUKIM
– Bullizmi nga këndvështrimi islam
Mr. Jakup Çunaku
______________________________
HISTORI & CIVILIZIM
– Rrëfimi i hoxhës Isë Tërshani për masakrën e Reçakut
– Vështrim mbi mendimin e Ukshin Hotit
Ma. Blerim Halili
– Kontributi i grave në shkencën e tefsirit përgjatë historisë
Anisa Hoti
______________
KULTURË
– Muhamedi a.s. në letërsinë e divanit
Dr. Besir Neziri
– Kultura, keqkuptimet dhe ridizajnimi i vlerave
Imer Topanica
__________________
REPORTAZH
– Vizita e Myftiut Naim ef. Tërnava në Arabinë Saudite
__________________
AKTIVITETE
– Urimi i Myftiut Tërnava për zgjedhjen e kryeministrit të Maqedonisë së Veriut, z. Talat Xhaferit
_________
POEZI
– Frymëzimi
Granit Sadiku
– Perlë e kokës sime
Samire Bilalli


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1