theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Dituria islame nr 400

 Kategoria: Dituria Islame
 Përshkrim:

EDITORIAL
Manifestimi i jubileut të “Diturisë” në muajin e mirësisë
___________
JUBILE
5 “Dituria Islame” qëndroi përkrah përpjekjeve të popullit për çlirimin e vendit-

Myftiu Naim ef. Tërnava
20 Sherif ef. Ahmeti –personalitet kulturor kosovar
Granit Sadiku
___________
FETARE
24 Ripërtëritja e besimit dhe raporteve ndërnjerëzore në Ramazan
Dr. Bahri Hoxha
27 Devotshmëria e ridefinuar
Evzal Sinani
30 Kategoritë e ngarkuara me agjërim dhe rastet që e justifikojnë mosmbajtjen e agjërimit
Bashkim Aliu
35 Dispozita e agjërimit të shtatzënës dhe gjidhënëses dhe mënyra e kompensimit të tij
Dr. Ilmije Kuqi
38 Ç`është e urryer për agjëruesin?
Vehbi Sylejman Gavoqi
40 Historiku i agjërimit te popujt e tjerë dhe specifikat e agjërimit Islam
Mr. Sead Paqarizi
44 Një ditë e Muhamedit a.s. në Ramazan
Mr. Rashit Zylfiu
47 Kurani – libri madhështor që zbriti në një natë madhështore
Prof. dr. ass. Lulzim Esati
50 Dita, që nuk qe si ditët e tjera
Blerim Musliu
52 Koncepti i zekatit në Kuran
Akademik Enes Kariq
55 Sadakatul fitri
Mr. Fitim Gashi
58 Kuptimi i hadithit në dritën e Sunetit
Dr. Muhamed Stublla
______________
KULTURË
62 Ramazani në “Diturinë Islame” – përmbledhje bibliografike
Dr. Sedat Islami
68 Pritja e muajit të bekuar Ramazan në Toronto të Kanadasë
Mr. Adnan Berbatovci
70 Hëna – simbol i fesë islame apo jo!?
Njomza Sadriu
72 Si arritën dijetarët myslimanë ta ruanin pavarësinë e tyre prej pushtetarëve?
Muhamed el Sijad
______________________________
HISTORI & CIVILIZIM
75 Kandilat e Ramazanit në xhamitë e Kosovës sipas vakëfnameve
Dr. Besir Neziri
_________________________
PERSONALITETE
78 Mulla Sejdiju dhe Ur`e Vezirit në Shkodër
Akademik Feti Mehdiu
81 Në kujtim të orientalistit të parë shqiptar, Tahir Dizdarit
Muhamed Arnaut
84 Kontributi i Taki el Dinit (Takijjeddin) (1526 – 1585) në zhvillimin e shkencave
M.sc Artan S. Mehmeti
__________________
AKTIVITETE
95 Myftiu priti në takim anëtaren e Parlamentit të Britanisë së Madhe, znj. Bruce


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1