theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Dituria islame nr 401

 Kategoria: Dituria Islame  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

_________________
EDITORIAL
Sihariqet e agjëruesve në vigjilje të festës së Bajramit
___________
FETARE
Nata e Kadrit në dritën e kaptinës El-Kadër
Dr. Valmire Batatina-Krasniqi
Ramazani dhe shpresa e formimit të myslimanit shëmbëlltyrë
Mr. Vedat Shabani
Besimtari dhe mirësia e tij e përhershme
Isa Tershani
Namazi i bajrameve dhe normat juridike islame
Dr. Flamur Sofiu
Virtytet e të Dërguarit, paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të
Fitim Flugaj
Vëllazëria islame në periudhën medinase dhe mësimet për kohën tonë
Suhejb Hashani
Etika dhe tregu
Dr. Zenel Hajdini
Doracakët më të njohur të Fikhut Hanefi (5)
Hazir D. Selmani
______________
KULTURË
Efektet shëndetësore pas agjërimit të Ramazanit
Dr. Edita Blaka
Materiet ushqyese
Dr. Agron M. Rexhepi
Sami Frashëri, një erudit dhe enciklopedist i përmasave botërore
Mimoza Sinani
Kontributi i librit “Siasset Nameh” në fushën e administrimit
Klodiana Xhaferraj
______________________________
HISTORI & CIVILIZIM
Medresetë osmane përgjatë historisë
Agon Krasniqi
Amalekitët – armiqtë e përjetshëm të izraelitëve 1
Prof. dr. Nuh Arslantaş
_________________________
PERSONALITETE
80 vjet nga vdekja e hafëz Abdullah ef. Telakut (1896-1943)
Faik Miftari
___________________
AKTIVITETE
Myftiu Tërnava priti në takim zëvendësministrin e Jashtëm të Turqisë, z. Yasin Ekrem Serim


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1