theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Dituria islame nr 402

 Kategoria: Dituria Islame
 Përshkrim:

EDITORIAL
Regjistrimi i popullsisë dhe kompleksi i inferioritetit fetar
___________
FETARE
Hytbeja e Myftiut për Fitër Bajram
Të drejtat dhe përgjegjësitë e punëtorëve në Islam -Dr. Ejup Haziri
Puna si kërkesë për mbijetesë dhe si detyrim fetar islam -Dr. Rijad Imeri
Devotshmëria si virtyti më i madh -Dr. Sedat Islami
Xhizja, teori e falsifikuar e konvertimit “të dhunshëm” të shqiptarëve në Islam -Hajrudin S. Muja
Përkthime të pjesshme të Kuranit në gjuhën shqipe -Dr. Azmir Jusufi
______________
KULTURË
Parabola e ëndrrave -Granit Sadiku
Dobitë mjekësore të vajit të farës së zezë -Dr. Afërdita Zejnullahu
__________________
INTERVISTË
Të arriturat e Shtëpisë Botuese “Dituria Islame” janë të mëdha, të shumta dhe të prekshme
______________________________
FAMILJE & EDUKIM
Të drejtat e punëtorëve dhe migrimi i popullsisë në Kosovë -Prof. ass. dr. Ferdi Kamberi
Diskriminimi gjinor në vendin e punës -Azemine Kukaj
Paqja – kërkesë njerëzore dhe detyrim hyjnor -Mr. Besa Ismaili
Qasja ekolinguistike në edukimin fetar të brezit të ri – një alternativë mirëkuptimi -Dr. Xhevdet Rusinovci
Pedagogjia në mësimdhënien islame -Faik Llumnica
______________
HISTORI
Flamuri i rezistencës në muret e Medresesë “Alauddin” -Akademik Feti Mehdiu
_________________________
PERSONALITETE
Jeta e Imam Kadi Ijadit (V.544/1149) -Blerton Bahtiri
__________________
AKTIVITETE
Myftiu Tërnava mori pjesë në sesionin e 23-të të Bordit të Lartë të Akademisë së Jurisprudencës Islame të Arabisë Saudite


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1