theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Edukata islame nr 101

 Kategoria: Edukata Islame  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

Përmbajtja
Qemajl Morina
Shqipëria – 100 vjet pas pavarësisë…………………………………….. 5
Mr. Ejup Haziri
Shitblerja në Jurisprudencën Islame ………………………………… 13
Nexhat Ibrahimi
Kompleksiviteti ideologjik i lëvizjeve islame në botën arabo-islame në shekujt XX-XXI……………………………………… 39
Mr. Jahja Hondozi
Kontributi shkencor i prof. dr. Hasan Kaleshit në periodikun shkencor në Kosovë……………………………………. 55
Dr. Islam Hasani
Investimet në partneritet sipas parimeve islame………………… 73
Abdu-rr-rrahman bedevī* – Filozof ………………………………………… 91
Nuruddin Mahmudi – strategu i paprekshëm………………………… 107
Mr. Qemajl Morina
Kontributi i hoxhë Kadri Prishtinës, në mbrojtjen e tërësisë së tokave shqiptare…………………………………………………………. 123
Mr.sc. Rrezehana Hysa
Përpjekja e patriotëve shqiptarë për formimin e shtetit shqiptar dhe çështja shqiptare në Konferencën e Ambasadorëve ……………………………………. 135
Mexhid Yvejsi
40-vjetori i xhamisë, qendresë islame shqiptare-amerikane për shtetet Nju-Jork dhe Nju Xhersi……………………………….. 149
Mr. Rexhep Suma
Efekti serioz i medieve mbi strukturën familjare …………….. 169
Sedat Islami
Qasjet e mediave ndaj të drejtës fetare islame në periudhën e pasluftës në Kosovë…………………………………. 187
Zekeriya Karabell
Në emër të Zotit……………………………………………………………… 207
Prof. Dr. Zejnullah Gruda
Krimet njëshekullore ndaj shqiptarëve – krimet gjatë Luftërave Ballkanike……………………………………………… 241
Shaqir Shala
Xhamia e Gurit në Rogovë të Hasit…………………………………. 263
Mr. Muhidin Ahmeti
Kurban-Bajrami më shumë se një festë…………………………… 277
Hajrullah Hoxha
Ndërroi jetë mulla Ahmet ef. Berisha 1938-2012…………………………………. 291
Hajrullah Hoxha
30-vjetori i vdekjes së mulla Ramë ef. Llumnicës…………….. 299
Përmbajtja ………………………………………………………………………….. 301


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1