theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Edukata islame nr 104

 Kategoria: Edukata Islame  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
Pranvera arabe: mes islamit dhe laicizmit……………………………….. 5
Nexhat Ibrahimi
Besimi në Kader …………………………………………………………………… 15
Mr. Ejup Haziri
Kamata dhe alternativat islame…………………………………………….. 27
Qemajl Morina
Gjuha arabe në vendet islamike…………………………………………….. 57
Sadik Mehmeti
Koleksioni i librave të vjetër në gjuhët orientale në Bibliotekën e Arkivit të Kosovës……………………………………….. 83
Genti Kruja
Dr. Haxhi hafiz Hasan Kaduku (1865-1948), stomatologu i parë shqiptar…………………………………………………. 113
Nexhat Ibrahimi
Lëvizja Tradicionaliste Vehabiste apo thirrja e Muhammed ibn Abdulvehhabit ………………………. 121
Nuridin Ahmeti
Çështja Çame (Sipas gazetës “DAJTI”
të Hafiz Ibrahim Dalliut)…………………………………………………….. 131
Mr. Rexhep Suma
Etika Islame në komunikim ………………………………………………… 143
Sadik Mehmeti
Koleksioni i librave të vjetër në gjuhët orientale në Bibliotekën e Arkivit të Kosovës……………………………………… 173
Ramadan Gara
Komuniteti Mysliman Shqiptar dhe boshnjak në diasporën Kroate-Sllovene në Evropë dhe në botë …………… 201
Zachary Karabell
Kryqëzatat …………………………………………………………………………. 215
Mexhid Yvejsi
Në përkujtim të 110-vjetorit të lindjes së dijetarit të famshëm – hoxhës së hoxhallarëve – myderriz, hafiz Fahri ef. Iljazi (1903-1985)…………………… 251
Prof. dr. Hysen Matoshi
Një kurorë nocionesh fetare ………………………………………………… 265
Prof. dr. Sabile Keçmezi-Basha
Dëshmi për kontributin e prijësve myslimanë në formimin e identitetit kombëtar ……………………………………… 269
Refik Gërbeshi
Kombi dhe feja te shqiptarët……………………………………………….. 277
Prof. dr. Adem Zejnullahu
Misioni i Kishës Ortodokse Serbe – vepër e djallit………………… 285
Përmbajtja ……………………………………………………………………………….. 299


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1