theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Edukata islame nr 105

 Kategoria: Edukata Islame  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
Lufta në Siri dhe pjesëmarrja e shqiptarëve në të …………………….. 5
Mr. Ejup Haziri
Rëndësia e marrëveshjeve në islam…………………………………………. 17
Dr. Fikret Karçiq
Usuli-fikhu – metodologjia e të drejtës islame………………………….. 41
Prof. dr. Jahja Jesribi
Kritika dhe racionalizmi, sipas Islamit……………………………………. 55
Agim Aliu
Studim historik dhe arkitektonik i namazgjahut të Opojës ……… 67
Mr. Rexhep Suma
Islami – viktimë e terrorizmit medial………………………………………. 93
Desarta Vathaj
Pozita e femrës në Arabine Saudite ………………………………………. 121
Mexhid Yvejsi
Poet me ndikim në lindje dhe perëndim – Shejh Muhamed Ikball (1877-1938)………………………………………. 151
Mr. Qemajl Morina
Feja si faktor për të ardhmen e Kosovës ……………………………….. 161
Ismet ef. Limani
Omer Ibnul-Hatabi r.a…………………………………………………………. 175
Zachary Karabell
Xhihadi i Salahudinit? …………………………………………………………. 191
Nuridin Ahmeti
Shqiptarët pas largimit të Perandorisë Osmane, sipas shtypit të kohës……………………………………………………………. 219
Mr. Sc. Burim Bibaj
Rëndësia e sinqeritetit në Islam dhe dobitë e tij …………………….. 229
Intervista me Noel Malcolm (Birn – Jeta Xharra)………………………. 241
290 EDUKATA ISLAME 105
Muharrem Blakçori, përkthyesi i parë i Kur’anit në gjuhën shqipe ………………………………………………………………….. 257
Nuridin Ahmeti
610 vjet historie në 100-vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë ……. 263
Hajrullah Hoxha
Mulla Tefik ef. Gashi (shkurt 1943 – dhjetor 2013)………………… 269
Faik Miftari
Ndërroi jetë Profesor, Dr. Muhamet Pirraku (1944-2014)……… 279
Përmbajtja……………………………………………………………………………….. 289


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1