theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Edukata islame nr 107

 Kategoria: Edukata Islame  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

PËRMBAJTJA
Qemajl Morina
A DUHET FAJËSUAR ISLAMIN PËR SULMIN NDAJ CHARLIE HEBDO, NË PARIS? ……………………………………………….5
Mr. Ejup Haziri
KARTA E MEDINËS DHE MAGNA CARTA LIBERTATUM (trajtesë krahasimtare)……………………………………………………………………….15
Myfti Abdurrahman ibn Jusuf
VENDOSJA E DUARVE NË NAMAZ………………………………………………45
Mr.sc. Artan Mehmeti
TË KËRKUARIT E DITURISË SIPAS ISLAMIT ……………………………….57
Kurra hfz. doc. dr. Xhevad Shoshiq
KIRAETET E KUR’ANIT (Historiku i kiraeteve) ………………………………..75
Shpend Avdiu
KRIMET E ALENCËS BALLKANIKE SIPAS SHTYPIT SHQIPTAR TË KOHËS (1912-1913)……………………….87
Mr. sc. Rezehana Hysa
ÇAMËRIA SHQIPTARE ………………………………………………………………..101
Ramadan Shkodra
Sadik Mehmeti
Hafëz BAJRAM AGANI (1899-1962) – hoxhë, pedagog, udhëheqës dhe vizionar i shquar – …………………………..117
Hajrullah Hoxha
KONTRIBUTI I HFZ. BAJRAM EF. AGANIT NË FUSHËN E ARSIMIT DHE SHTYPIT FETAR……………………………127
Osmon Softiq
SELEFIZMI…………………………………………………………………………………..141
Zachary Karabell
ZOTI I DY TOKAVE……………………………………………………………………..163
Mexhid Yvejsi
60-VJETORI I TEQESË BEKTASHIANE SHQIPTARE NË AMERIKË (1954-2014) …………………………………………………………….191
Mr. Rexhep Suma
GLOBALIZMI I IDENTITETIT ………………………………………………………209
Vehbi Shatri
MULLA MEHMET EF. MAHMUTI (1893-1964) ……………………………..235
Abdolkarim Soroush
REFORMIMI I SHKENCAVE FETARE ………………………………………….243
Mr. Skënder R. Hoxha
MEHMED AKIF ERSOJ
Të dhëna për jetën dhe aktivitetin letrar……………………………………………..263
BIBLIOGRAFIA PERSONALE E MYFTIUT TË KOSOVËS, NAIM EF. TËRNAVA (Skicë për monografi) ……………………………………269
Naim ef. Tërnava
NË PRISHTINË, U PROMOVUA RIBOTIMI I VËLLIMIT TË PARË TË REVISTËS “ZANI I NALTË”………………….291
Naim ef. Tërnava
“ZANI I NALTË” – THEMEL I FORTË PËR VETËDIJEN FETARE E KOMBËTARE…………………………………..291
Resul Rexhepi
REVISTA “ZANI I NALTË” ËSHTË NJË NDËRMARRJE E PROJEKTUAR NGA NJERËZ TË MËDHENJ, NGA ATDHETARË E ULEMA VIZIONARË E LARGPAMËS …………295
Genti Kruja
“ZANI I NALTË” – NJË ZË KUMBUES I TË VËRTETËS SË PANDRYSHUESHME…………………………………….301
Nuridin Ahmeti
SHKUPI – NË OPTIKËN E NJË PUBLICISTI…………………………………..305
Qemajl Morina
KONTRIBUTI I PROF. MEHDI POLISIT NË SHTYPIN ISLAM TË KOSOVËS (27.11.1953-21.05.2014) …………………………………………..309
Përmbajtja ……………………………………………………………………………………………319


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1