theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Takvimi 2023 – Pjesa kalendarike

 Kategoria: Takvimi  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

Ditët dhe netët e mëdha në vitin 2023 (1444-1445 h.)

Emri                                           Data

– Nata e Regaibit…………………… 26.01.2023 – e enjte

– Nata e Miraxhit…………………… 17.02.2023 – e premte

– Nata e Beratit……………………….. 6.03.2023 – e hënë

– Dita e parë e Ramazanit……… 23.03.2023 – e enjte

– Nata e Kadrit………………………. 17.04.2023 – e hënë

– Nata e Fitër Bajramit………….. 20.04.2023 – e enjte

– Dita e Fitër Bajramit…………… 21.04.2023 – e premte

– Nata e Kurban Bajramit……… 27.06.2023 – e martë

– Dita e Kurban Bajramit………. 28.06.2023 – e mërkurë

– Viti i Ri – 1445 Hixhrij……….. 19.07.2023 – e mërkurë

– Dita e Ashures……………………. 28.07.2023 – e premte

– Nata e Mevludit 26.09.2023 – e martë

 

Fillimi i muajve hënorë për vitin 2023 (1444-1445 h.)
Emri i muajit                              Data e fillimit

 1. Rexheb 1444……………………….. 23.01.2023 – e hënë
 2. Sha’ban 1444………………………. 21.02.2023 – e martë
 3. Ramazan 1444…………………….. 23.03.2023 – e enjte
 4. Shevval 1444……………………….. 21.04.2023 – e premte
 5. Dhul-ka’de 1444………………….. 21.05.2023 – e diel
 6. Dhul-hixhxhe 1444……………… 19.06.2023 – e hënë
 7. Muharrem 1445…………………… 19.07.2023 – e mërkurë
 8. Safer 1445…………………………… 17.08.2023 – e enjte
 9. Rebiul-evvel 1445……………….. 16.09.2023 – e shtunë
 10. Rebiul-ahir 1445……………….. 16.10.2023 – e hënë
 11. Xhumadel-ula 1445…………… 14.11.2023 – e martë
 12. Xhumadel-ahireh 1445………. 14.12.2023 – e enjte

 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1