theme-sticky-logo-alt
No Image Available

Takvimi 2024 – Pjesa kalendarike

 Kategoria: Takvimi  Botuesi: Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës  Shkarkoni
 Përshkrim:

Ditët dhe netët e mëdha në vitin 2024 (1445-1446 h.)

– Nata e Regaibit ………………… 11.01.2024 – e enjte
– Nata e Miraxhit ………………….. 6.02.2024 – e martë
– Nata e Beratit …………………… 24.02.2024 – e shtunë
– Dita e parë e Ramazanit …….. 11.03.2024 – e hënë
– Nata e Kadrit……………………… 5.04.2024 – e premte
– Nata e Fitër Bajramit…………… 9.04.2024 – e martë
– Dita e Fitër Bajramit …………. 10.04.2024 – e mërkurë
– Nata e Kurban Bajramit …….. 15.06.2024 – e shtunë
– Dita e Kurban Bajramit……… 16.06.2024 – e diel
– Viti i Ri – 1446 Hixhri…………. 7.07.2024 – e diel
– Dita e Ashures………………….. 16.07.2024 – e martë
– Nata e Mevludit ……………….. 14.09.2024 – e shtunë

Fillimi i muajve hënorë për vitin 2024 (1445-1446 h.)

1. Rexheb 1445 ………………….12.01.2024 – e premte
2. Shaban 1445 ………………….11.02.2024 – e diel
3. Ramazan 1445 ……………….11.03.2024 – e hënë
4. Shevval 1445 …………………10.04.2024 – e mërkurë
5. Dhul-ka’de 1445 ………………9.05.2024 – e enjte
6. Dhul-hixhxhe 1445 …………..7.06.2024 – e premte
7. Muharrem 1446 ……………….7.07.2024 – e diel
8. Safer 1446……………………….5.08.2024 – e hënë
9. Rebiul-evvel 1446…………….4.09.2024 – e mërkurë
10. Rebiul-ahir 1446 …………….4.10.2024 – e premte
11. Xhumadel-ula 1446 ………..3.11.2024 – e diel
13. Xhumadel-ahireh 1446 ……2.12.2024 – e hënë


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1