theme-sticky-logo-alt
 Përshkrim:

PËRMBAJTJA
_________________
EDITORIAL
4 Aroma e këndshme e muajit që ngjallë shpresën për ndryshim
______________________
FE & SHKENCË
5 Përsiatje shkencore rreth ajeteve të agjërimit (1)
Mr. Samir Zullufi
8 Si e prisnin të parët Ramazanin?
Rashit Zylfiu
10 Përcaktimi i fillimit të Ramazanit, syfyrit dhe iftarit
Dr. Muhamed Stublla
14 Dispozita për agjëruesen e Ramazanit
Dr. Violeta Smajlaj
17 Agjërimi në vendet që kanë gjatësi të disbalancuar të ditës e të natës
Bashkim Aliu
21 Përfitimet shëndetësore të agjërimit
Dren Qerimi
24 Komentimi i kaptinës El-Fet’h (2)
Sabri Bajgora
28 Vlera e muajit Shaban dhe e natës së Beratit
Dr. Jusuf el Kardavi
30 Muhamedi a.s., një pejgamber i përkushtuar ndaj paqes
Phd. Flamur Vehapi
______________________________
EDUKIM & FAMILJE
34 Loja dhe dëfrimi si metodologji edukuese në edukimin parashkollor
Phd. Melihate Zeqiri
37 E drejta e gruas myslimane përballë ideologjisë së të drejtave të njeriut dhe feminizmit stereotipizues (2)
Edlira Durmishaj
______________
KULTURË
39 Moderniteti dhe ideologjia në tekstet shkollore të Perandorisë Osmane (1)
Hasan Bello
42 Leximi i librave -kuptimi i së vërtetës
Ma. sc. Refik Gërbeshi
44 Egjipti i Akifit letrat e mërgimit
Abdullah Huruglica
46 Kontributi i El Batanit (858 – 929) në zhvillimin e shkencave
M.sc Artan S. Mehmeti
___________________
AKTUALITET
48 Bota solidarizohet me të prekurit nga tërmeti
Bajram Pomak
_________________________
PERSONALITETE
50 Muhamed Naim Jasin (1943 – 2023)
Mr. Artan Musliu
__________________
AKTIVITETE
52 Myftiu Tërnava: “Bashkëndiejmë dhembje me popullin turk”


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1