theme-sticky-logo-alt
 Përshkrim:

EDITORIAL
4 Kurani, libri që vuan miqësinë e ngrohtë të myslimanëve
______________________
FE & SHKENCË
5 Shoqërimi me Kuranin në Ramazan
Hfz. Mehas Alija
8 Agjërimi në këndvështrimin kuranor
Dr. Valmire Batatina – Krasniqi
11 Përsiatje shkencore rreth ajeteve të agjërimit (2)
Mr. Samir Zullufi
14 Vlerat edukative të Ramazanit
Dr. Ejup Haziri
18 Agjërimi si vlerë sociokulturore
Dr. Xhevdet Rusinovci
20 Ndërtimi i karakterit ndërmjet këshillave të psikologut dhe praktikimit të agjërimit të Ramazanit
Mr. sci. mjek. Adem Zalihiq
23 Ramazani, thesar që nuk shteron
Mihana Goga – Bekteshi
25 Ramazani, muaj i fitoreve
Blerim Musliu
27 Itikafi dhe dhjetë netët e fundit të Ramazanit
Nehat Shehu
30 Nata e Kadrit, vlera dhe shfrytëzimi i saj
Dr. Selatin Mehani
34 Dhënia e sadakatulfitrit në para kundërvlerë monetare
Jusuf Zimeri
38 Roli i zekatit dhe sadakatul fitrit në mbarëvajtjen e jetës fetare të myslimanëve në trojet shqiptare
Vahidin Beluli
41 Bajrami, festë për myslimanët
Nexhmi Hoxha
44 Komentimi i kaptinës El-Fet’h (3)
Sabri Bajgora
48 Karakteri paqësor i Profetit Muhamed, alejhi selam (3)
Flamur Vehapi
______________________________
EDUKIM & FAMILJE
50 Feminizmi dhe racionaliteti i luftës së tyre për të drejtat e grave
Nada Dosti
53 Dallimet ndërmjet femrës dhe mashkullit
Mimoza Sinani
______________
PERSONALITETE
56 Imam El Merginani
(530h-593h)
Blerton Bahtiri
______________
KULTURË
59 Përpjekja për demokratizim të Turqisë nëpërmes teksteve shkollore në Perandorinë Osmane (2)
Hasan Bello
__________________
AKTIVITETE
36 Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti mbledhjen e rregull


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1