theme-sticky-logo-alt
 Përshkrim:

EDITORIAL
4 Djersa që s’u çmua
______________________
FE & SHKENCË
5 Vendi ynë merr peshë
e kuptim, vetëm me bijtë
e bijat e saj
(Hytbeja e Fitër Bajramit)
7 Ndikimi dhe porositë
e Ramazanit
(Ligjërata e Fitër Bajramit)
11 Komentimi i
kaptinës El-Fet’h (4)
Sabri Bajgora
15 Ruajtja dhe kultivimi
i asaj që e përvetësuam
në Ramazan
Mr. Muharrem Bryma
17 Shtatë myftilerët
më të shquar në mesin
e sahabëve
Shejh Muhamed Hasenejn
Makhluf
19 Të shpallurit e një
personi si jobesimtar (kafir)
Mufti Muhamed Teki Usmani
23 Ateizmi, kauzë apo
mohim?
Mr.Adnan Shala
26 Dispozitat e qirasë
sipas jurisprudencës
islame
Dr. Flamur Sofiu
30 Funksioni i imamit
në kohën e globalizmit
Bashkim Aliu
32 Arti dhe e vërteta
Besnik Jaha
34 Metodologjia
e Pejgamberit a.s. në
zgjidhjen e problemeve
Isa Tërshani
36 Tri cilësitë
e Uvejs el Karnit
Florim Zejnullahu
39 Mjekësia islame –
benefitet e ujit Zemzem
MSc. Njomza Sadriu
______________________________
EDUKIM & FAMILJE
42 Si mund të arrihet
bashkëpunimi shkollë
– familje për edukimin
moral?
Melihate Zeqiri
44 Shamia – obligim,
liri dhe sfidë
Dr. Violeta Smajlaj
47 Mësoni nga fëmijët
para se t’i mësoni
ata!
Dr. Naif Isa Sheda
______________
KULTURË
48 Vepra “El Hidaje”
e Imam Merginanit
Blerton Bahtiri
51 Një burim i rëndësi-
shëm për të kaluarën
e Islamit dhe myslima-
nëve të vendeve tona
Nuridin Ahmeti
55 Rëndësia e mektebit në
frymën e duhur islame
Dr. Azmir Jusufi
_________________________
PERSONALITETE
58 Më shumë se një nekrolog
për shokun dhe mikun
tim të çmuar, Jashar ef.
Jasharin
Ali Vezaj
__________________
AKTIVITETE
69 Besimtarët myslimanë
festuan Fitër Bajramin


 Kthehu
15 49.0138 8.38624 arrow 0 arrow 0 4000 1 0 horizontal https://dituriaislame.com 300 0 1